W menu wykorzystano typowe dla tego regionu świata produkty – zwłaszcza sosy do których składniki zostały sprowadzone z Meksyku. Karta obfituje w quesadille, nachosy przyrządzone na wiele sposobów, ale również kusi oryginalną zupą meksykańską na wywarze jagnięcym z warzywami, cieciorką i papryką Guajillo.Uzupełnieniem jest festiwal enchilad, przygotowywanych na tortilli z żółtej oraz niebieskiej kukurydzy i podawanych ze słynnymi sosami, które na bazie produktów sprowadzonych z Meksyku są przygotowywane w restauracji SomePlace Else.[/one_half] [one_half_last] Miłośnicy mięsa będą mogli spróbować Tampiquena, czyli klasycznego meksykańskiego steka z polędwicy wołowej, z ryżem, warzywami, zasmażanym puree z czarnej fasoli i pikantnym sosem pomidorowym z chili.
Uczta kończy się deserem w dwóch wersjach: zapiekanym kremem karmelowym z wanilią i cynamonem lub naleśnikami cajetta z sosem z zagęszczonego mleka i orzechami włoskimi.
Do tego barmani SomePlace Else stworzyli menu koktajli na bazie oryginalnych meksykańskich trunków.[/one_half_last] [quote]Eduardo Palazuelos to słynny meksykański szef kuchni pomysłodawca konceptu gastronomicznego Mextai, będącego fuzją kuchni meksykańskiej i tajskiej.[/quote]
Na swoim koncie ma wiele prestiżowych nagród kulinarnych – w tym jak sam twierdzi – tę najważniejszą od Prezydenta Felipe Calderona. Na co dzień oprócz gotowania często tworzy artykuły oraz receptury dla meksykańskich mediów, jak również występuje w programach telewizyjnych dedykowanych kulinariom.
Oferta Sabores de Mexico’ dostępna będzie w restauracji SomePlace Else do 16 października.
Więcej informacji znajduje się na stronie: www.warszawa.someplace-else.pl